Wat is Centering Pregnancy?

Centering Pregnancy zijn zwangerschapscontroles met individuele aandacht en kennis van een verloskundige, aangevuld met ervaring en kennis van andere zwangeren, met een vergelijkbare zwangerschapsduur. Ben je iemand die veel vragen heeft? Of vind je het juist leuk om informatie te geven en je ervaring te delen? Vind je het allemaal best wel spannend en vind je het fijn om support van andere zwangere te krijgen? Heb je geen tijd om naar de verloskundige én naar een cursus te gaan; wil je dit in één? Zoek je een stukje verdieping in zwangerschap, baring, kraamtijd en ouderschap? Of vind je het misschien fijn om nu al te weten wanneer je afspraken zijn voor de komende maanden? Vind je het vervelend wanneer een spreekuur uitloopt en je moet wachten? Dan is deze vorm van zwangerschapsbegeleiding zeker iets voor jou.

Deze vorm van zorg geeft vrouwen een grotere rol in hun eigen zorgproces en is het meest volledige wat er aan zwangerschapsbegeleiding op dit moment is. De dynamiek en verbondenheid welke in iedere groep opnieuw ervaren wordt, is uniek.

Zwangerschapsbegeleiding door middel van Centering Pregnancy bestaat uit 9 bijeenkomsten van 2 uur en twee vaste zorgverleners begeleiden de groep. Een groep bestaat uit acht tot tien zwangeren met ongeveer dezelfde zwangerschapsduur. Uiteraard betrekken wij je partner in het hele proces; hoe we dat precies doen, stemmen we af met de groep.

Wanneer de 9e bijeenkomst is geweest ga je de laatste maand van je zwangerschap in en krijg je tot je bevalling wekelijks een controle op het individuele spreekuur. Ook de echo’s en bloedafnames tijdens je zwangerschap zijnindividueel. Dit geeft je de mogelijkheid ook de andere verloskundigen van team Vita Nova te leren kennen.

Na de bevalling is de laatste bijeenkomst mét de kindjes, deze plannen we als het laatste kindje geboren is.

Ook als je graag een persoonlijk gesprek wilt, kun je deze buiten de Centering bijeenkomsten om plannen. Als je zorg van de gynaecoloog nodig hebt tijdens je zwangerschap, mag je mee blijven doen aan Centering Pregnancy. Meer informatie? Lees hier meer informatie of neem contact met ons op.